Вашият коментар

Честит първи април!

От днес българските пенсионери ще се чудят как да харчат парите си. Някои от тях – тези с най-ниските пенсии – ще се радват на увеличение с цели 20 лева (на година).  Във връзка с това СЪБИТИЕ – увеличението на пенсионните месечни суми – ще кажем няколко думи за плода на едно тревисто растение, който вече всички у нас познават: БАНАНИТЕ.

Преди 26 месеца и няколко дни – през втората седмица на 2011 година – една от известните (и в Севлиево) търговски вериги продаваше плода за 0.66 лева килограма. Много преди началото на сегашната 2013 година търговците (не само на подсказаната по-горе верига) закрепиха цената на бананите на почти кръглото 2.50 лева за кило, като често я запращаха на още по-кръглото 3 лева.

За щастие,от днес стотици хиляди наши пенсионери ще могат – с поредното дарение – да си купят повече от 10 кила банани ( годишно ). Ако се забрави за драстично повишените цени на стотици други хранителни стоки.  Ако тази придобивка наредим до молбите за милостиня към бедните у нас, която служебният премиер отправи към бизнеса, то със сигурност ще получим една наистина оптимистична картина на идващите нови предизвикателства – част от тях дори не бихме могли и да си представим.

 

По този случай нека, с банан в ръка, да вдигнем тост за здравето на всички досегашни, сегашни и бъдещи български правителства! А корите им да запазим – свежи и хлъзгави – за да ги приветстваме!

Вашият коментар